افزایش مبلغ کمک مستمری و طرح تکریم هنرمندان

افزایش مبلغ کمک مستمری و طرح تکریم هنرمندان

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر امروز در نشستی با اصحاب رسانه عملکرد این صندوق در طول یک سال گذشته را تشریح کرد.

سیدحسین سیدزاده، ظهر امروز سه شنبه (۱۳ شهریور ماه) در نشست «اطلاع رسانی عملکرد صندوق اعتباری هنر در طول یک سال گذشته» با اشاره به شرایط اقتصادی امروز جامعه اظهار داشت: یکی از اقدامات صندوق اعتباری هنر پرداخت مبلغی به صورت ماهیانه در قالب دو طرح «تکریم» و «کمک مستمری» به سه هزار نفر از اعضای این صندوق است که به تناوب پرداخت می شود.

وی ادامه داد: در طرح تکریم مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به مشمولین پرداخت می شد اما این مبلغ پس از ارائه اسامی افراد توسط شورای ارزیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هنرمندان واجد شرایط به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر درباره شرایط بهره مندی از طرح تکریم ابراز داشت: در این طرح هنرمندانی را که گواهی نامه درجه یک هنری دارند تحت پوشش قرار می دهیم، همچنین شرط سنی بالای ۶۰ سال و ۳۵ سال سابقه آفرینش حرفه ای هنری و داشتن حسن شهرت در جامعه و سبک ویژه از شرایط این طرح است.

وی در تعریف طرح کمک مستمری بیان کرد: تمامی هنرمندانی‌که بنا به دلایلی از قبیل کهولت سن، عائله مندی، بیماری و از کارافتادگی قادر به تامین حداقل معاش زندگی خویش نبوده و از محل دیگری همچون صندوق بازنشستگی دولتی یا موسسات و نها‌های عمومی غیردولتی مستمری دریافت نکنند، پس از احراز صلاحیت و با تایید دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان کشور مشمول دریافت کمک مستمری می شوند.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر همچنین درباره شرایط و ضوابط مشمولین طرح کمک مستمری خاطرنشان کرد: افراد شامل این طرح باید در صندوق اعتباری هنر عضویت داشته باشند، همچنین داشتن حداقل سن برای خانم ها ۵۵ سال و برای آقایان ۶۰ سال تمام و حداقل بیست سال سابقه فعالیت در یکی از رشته های فرهنگی و هنری از شرایط این طرح است.

سیدزاده خاطرنشان کرد: در طرح کمک مستمری ماهیانه مبلغ ۱۵۰هزار تومان به دو هزار و ۴۸۵ نفر از مشمولین طرح کمک مستمری تعلق می گیرد که این مبلغ پس از سال ها در سال ۹۷ به ۲۵۰ هزار تومان افزایش می یابد.

وی افزود: در صندوق اعتباری هنرمندان، هر هنرمندی که مشغول فعالیت است شناسایی و تحت پوشش قرار می دهیم.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در بخش دیگری از این نشست درباره بیمه تامین اجتماعی به عنوان یکی از خدمات این صندوق به هنرمندان گفت: در سال ۹۶ حدود ۲۹ هزار نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه کشور از طریق صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی معرفی شدند، تا پایان سال جاری نیز در نظر داریم بیش از سه هزار نفر دیگر از این اهالی از خدمات بیمه تامین اجتماعی صندوق بهره مند شوند.

سیدزاده تصریح کرد: سهم پرداختی صندوق اعتباری هنر در سال۹۷ بابت حق بیمه ماهانه هنرمندان (معادل ۱۰درصد) بیش از ۴۲ میلیارد تومان است.

وی با اشاره به بیمه درمان تکمیلی نیز عنوان کرد: در سال۹۶ بیش از ۲۰ هزار نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه از خدمات بیمه درمان تکمیلی صندوق بهره مند شده اند، در سال ۹۷ نیز صندوق اعتباری هنر خدمات بیمه تکمیلی را در سه طرح (امید، آرامش و رفاه) با تعهدات و پوشش های فراتر از سال قبل ارائه نموده است.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر ادامه داد: در طرح امید اعضای صندوق می توانند با پرداخت ماهانه تنها ۵ هزار تومان از امکاناتی چون جبران هزینه های درمان بیمارستانی و اعمال جراحی تخصصی، جبران هزینه های زایمان بدون سقف بهره ببرند، خوشبختانه امسال بیش از ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر از اعضای صندوق از مزایای بیمه درمان تکمیلی صندوق اعتباری هنر برخودار هستند.

سیدزاده با بیان اینکه ثبت نام بیمه تکمیلی سال ۹۷ ابتدای مردادماه به ‌پایان رسید، تاکید کرد: بیش از نیمی از سهم بیمه متقاضیان بیمه تکمیلی توسط صندوق اعتباری هنر پرداخت می شود، بر این اساس حدود ۱۷ میلیارد و پانصد میلیون تومان یارانه توسط صندوق بیمه تکمیلی سال ۹۷ پرداخت می شود.

وی بیان کرد: در سال جاری برای اولین بار امکان پرداخت اقساطی حق بیمه درمان تکمیلی مشمولین طرح تکریم و مستمری از محل مقرری ماهانه فراهم شد.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر درباره سایر تسهیلات نیز گفت: تخصیص و توزیع منطقی منابع مالی با هدف توانمندسازی هنرمندانی که در مناطق کم برخوردار فعالیت می کنند از مهم ترین شاخص های برنامه ریزی صندوق اعتباری هنر است، طی سال جاری ۱۱۶۵ نفر از اعضاء صندوق برای اخذ وام بدون بهره به بانک معرفی شده اند.

سیدزاده خاطرنشان کرد: به منظور حمایت از کارآفرینان حوزه فرهنگ و هنر اولین بار اقدام ‌مشترکی از سوی معاونت سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی با محوریت صندوق اعتباری هنر در حو‌زه سینما در دستور کار قرار گرفت، براین اساس از میان ۳۳ پروژه معرفی شده به ۲۹ پروژه تسهیلات ارزان قیمت و بدون بهره پرداخت شده است.

وی با اشاره به سفرهای حمایتی صندوق اعتباری هنر تصریح کرد: سفرهای حمایتی صندوق اعتباری هنر با هدف تمرکززدایی جغرافیایی و بهره مندی عادلانه فعالان فرهنگی و هنری کشور به ویژه مناطق محروم از خدمات صندوق اعتباری هنر در سال ۹۶ آغاز و با جدیت در سال ۹۷ دنبال می شود.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: مدیران صندوق اعتباری هنر با سفر به ۹ استان، ۶۲ شهرستان و نقاط روستایی و طی بیش از ۴۰ هزار کیلومتر از نزدیک‌ در جریان مسائل و مشکلات اهالی فرهنگ، هنر و رسانه قرار گرفتند.

سیدزاده با اشاره به سامانه «بیمانو» خاطرنشان کرد: این سامانه برای نظارت، شفافیت و هوشمندسازی فرآیند درمان هنرمندان ایجاد شده است، در اصل این سامانه با هدف سرعت و سهولت در ارائه خدمات بیمه شدگان، استقرار کارشناس ارزیاب بیمه در صندوق و ارزیابی فوری اسناد پزشکی، نظارت بر عملکرد شرکت های بیمه و ارتقای پاسخگویی و ارائه اطلاعات شفاف به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه طراحی شده است.

وی در پایان گفت: از طریق این سامانه اعضا در هر زمان و مکان امکان بارگذاری مدارک هزینه های پزشکی خود را دارند، در سال گذشته بیش از ۲۶۰ هزار سند درمانی توسط اعضای صندوق در سامانه بیمانو ثبت و از این طریق بر فرآیند رسیدگی به آن در شرکت بیمه نظارت شده است.




دیدگاهتان را بنویسید