رئیس انجمن خوشنویسان استان از نامگذاری خیابانی در تبریز به نام زندهیاد “میرعلی تبریزی” خبر داد.
به گزارش تبریزآرت “یونس نصیری” گفت: ارزش کوشش میرعلی تبریزی به عنوان واضع خوشنویسی و بعدها به رسمیت شناخته شدن آن در اعصار بعدی و معرفی شدنش به عنوان خط رسمی و دیوانی، بسیار مهم و ارزشمند است و باید توجه ویژه ای به آن شود.
وی افزود: خط نستعلیق نسبت به سایر خطوط اسلامی دارای ظرافت و دقت بیشتری است و هنرمند نستعلیقنویس میتواند با استفاده از اشکال متنوع برای یک حرف یا ترکیب قواعد پیچیده، متکامل و دقیق از امکانات بیشتری برای خلق ترکیبات بدیع هنری استفاده کند.
رئیس انجمن خوشنویسان تصریح کرد: نستعلیق در سرزمین ما ریشه دارد و بزرگانی چون میرعلی تبریزی، سلطانعلی مشهدی و میرعماد و علیرضا تبریزی و میرزا غلامرضا و محمدرضا کلهر و عماد الکتاب و در معاصرها استاد امیرخانی همه و همه در تعالی نستعلیق ناب کوشیدهاند تا صاحبان استعداد از این هنر بهره گیرند و هنر این مرز و بوم تعالی یابد.
نصیری گفت: تبریز این افتخار را دارد که در اقیانوسی از سایر مشاهیر و مفاخر، چنین گوهر نابی را در بطن خود داشته باشد که در گذر اعصار، توانسته خط نستعلیق را به عنوان میراث هویت فرهنگی ایران صادر کند و نام آن را در پهنه ایران فرهنگی طنین انداز نماید.
رییس انجمن خوشنویسان تبریز از نامگذاری خیابانی به نام میرعلی تبریزی در تبریز خبر داد و گفت: این نامگذاری میتواند در معرفی بیش از پیش خدمات میرعلی تبریزی به فرهنگ و هنر موثر باشد.
گفتنی است این رویداد همزمان با برگزاری کنگرهی علمی – هنری میرعلی تبریزی در تبریز اتفاق میافتد.
لازم به ذکر است در راستای ارج نهادن به مقام شامخ مبدع خط نستعلیق و آشنایی نسل جوان با گنجینههای ارزشمند و مفاخر هنری که از سرمایههای ملی و معنوی کشور هستند کنگره علمی و هنری میرعلی تبریزی «واضع خط نستعلیق» ۲۳ خردادماه سال ۹۸ در تبریز برگزار و طی آن پانزده نفر به عنوان نفرات برتر معرفی خواهند شد.
اشاعه و ترویج هنر خوشنویسی و فرهنگ اسلامی، گسترش فعالیتهای فرهنگی و هنری، ایجاد انگیزه و رقابت سازنده بین هنرمندان، تبادل تجربیات مفید و ارزنده بین خوشنویسان کشور، ایجاد زمینه برای علاقهمندی جوانان به هنر، ارجگذاری به مفاخر و هنرمندان و شناسایی و معرفی استعدادهای هنری از مهمترین اهداف این کنگره محسوب میشود.
کنگره یاد شده در دو بخش علمی و هنری برگزار شده که بخش علمی شامل مقالات علمی در قالب محورهایی شامل میرعلی تبریزی واضع خط نستعلیق و شاگردان و رهروان او، خط نستعلیق و هویت ایرانی ـ اسلامی، تبریز خاستگاه خط نستعلیق و بزرگان نستعلیق نویس تأثیرگذار تبریزی، مفاخر نستعلیقنویس ایران و جهان، زیباییشناسی خط نستعلیق و خوشنویسی مکتب تبریز است.
بخش هنری این کنگره نیز شامل بخش رقابتی و بخش کارگاهی است که بخش رقابتی شامل آثار منظوم و منثور خوشنویسی به خط زیبای نستعلیق و نقاشیخط در مورد اشعار و مطالبی است که در رابطه با میرعلی تبریزی سروده و گفته شده است و بخش کارگاهی بهصورت دعوتی و با حضور هنرمندان خوشنویس دارای مدرک فوق ممتاز و ممتاز داخل استان برگزار میشود.
آیین اختتامیه کنگره میرعلی تبریزی ٢٣ خردادماه جاری در تبریز برگزار میشود.