سیدعباس صالحی

رسیدگی ۲ ماهه به بیمه تکمیلی هنرمندان و خبرنگاران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از رسیدگی ۲ ماهه به درخواست‌های بیمه تکمیلی اعضای صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران خبر داد.

سیدعباس صالحی در نشست با هنرمندان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه آذربایجان‌شرقی با تاکید بر نقش آذربایجان در استحکام‌بخشی ایران زمین در طول تاریخ اظهار داشت: ایران همواره وام‌دار آذربایجان و استقلال ایرانیان مرهون مردم این خطه است که همچون دژ مستحکم در برابر هرگونه تجاوز به ایران ایستادگی کرده‌اند و امروز ما مدیون پایداری، همت و رادمردی مردم آذربایجان و تبریز هستیم.

وی ادامه داد: آشنایی ایرانیان با دنیای غرب و فناوری‌های روز دنیا مدیون آذربایجان است که در کنار آن نقش این نقطه از ایران اسلامی در گسترش، توسعه و ماندگاری فرهنگ دینی و تشیع در ایران و حتی خارج از مرزها بی‌بدیل بوده است.

صالحی، رابطه ایران و آذربایجان را همچون رابطه سر و پیکر توصیف کرد که از یکدیگر جدایی ناپذیرند و با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی سرشار از فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیار متنوع و مهم در حوزه‌های فرهنگ و هنر است، بر ضرورت بهره‌مندی و استفاده از چنین فرصت‌هایی برای ارتقای فرهنگ، هنر و ادب کشور تاکید کرد.

وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تقویت زبان و فرهنگ ترکی آذربایجانی تلاش خود را انجام می‌دهد، افزود: اگر در خصوص اکران و نمایش‌هایی به زبان ترکی در استان‌های مختلف از جمله آذربایجان‌شرقی تقاضایی وجود داشته باشد، این وزارتخانه نهایت همکاری برای صدور مجوزهای لازم را انجام می‌دهد.

وی، توجه به فرهنگ، هنر و ادبیات قومیت‌های مختلف از جمله مردم آذربایجان را یکی از رویکردهای مهم دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و اظهار کرد: بر همین مبنا از طرح‌ها و ایده‌هایی که منجر به تقویت فرهنگ و هنر آذربایجان شود، به طور کامل حمایت می‌شود و در همین راستا کتابی تحت عنوان “چگونه ترکی آذربایجانی را درست بنویسیم” که توسط بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان تالیف شده است، با حضور رئیس جمهوری رونمایی خواهد شد.

در ادامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسعه فضاها و زیرساخت‌های فرهنگی و هنری را از جمله رویکردهای مهم این وزارتخانه بیان و یادآور شد: ما به این رویکرد مهم به شدت نیاز داریم که در این زمینه توسعه سالن‌های سینما را از سال گذشته در دستور کار قرار دادیم و تعداد ١٠٠ سالن طی سال گذشته افتتاح شد تا مجموع سینماهای فعال کشور به عدد ٥٠٠ برسد.

صالحی ادامه داد: همین رویکرد در سال‌جاری نیز با قدرت تداوم می‌یابد و تلاش می‌کنیم ١٠٠ سالن سینما نیز طی امسال به بهره‌برداری برسد، چون این اقدامات بهترین فرصت برای تولید و فروش صنعت سینمای کشور است.

وی با ارائه آماری از وضعیت سینمای ایران طی فروردین ماه امسال تصریح کرد: در این مدت میزان فروش فیلم‌های سینمایی بیش از ٤٥٠ میلیارد ریال بود که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال ٥٢ درصد رشد داشته است.

صالحی اضافه کرد: به لحاظ تعداد تماشاگران نیز سینمای ایران در همین مدت با ۴ میلیون و ٦٨٤ هزار نفر شاهد رشد ٤٦ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده است که این آمارها نشان‌دهنده نتیجه‌بخش بودن رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد در توجه به توسعه فضاهای فرهنگی است.

وی ادامه داد: بیمه تکمیلی هنرمندان و خبرنگاران عضو صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران نیز در دستور کار قرار دارد و اعلام می‌کنم این نوع بیمه را با سرعت انجام داده و تقاضاهای واصل شده ظرف حداکثر دو ماه رسیدگی و تکمیل می‌شود.

وی، ایجاد خیابان‌های فرهنگ و هنر را از دیگر اقدامات مهم در این حوزه برشمرد که نخستین گام آن در شهر یزد با همکاری شهرداری این شهر به انجام رسید و تلاش می‌شود همین روند در سایر شهرها نیز ادامه یابد تا محلی برای برگزاری فستیوال‌های مختلف با حضور شهروندان باشد.

صالحی اظهار کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که با آذربایجان‌شرقی منعقد شده است، اعتباری افزون بر ٢٨٠ میلیارد ریال برای ساخت و تجهیز تالار مرکزی تبریز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص می‌یابد که دو سالن ١١٠٠ و ٩٠٠ نفری برای موسیقی و تئاتر در آن ساخته شود.




دیدگاهتان را بنویسید